GLASATELIER CLAIRE

Hi, dat ben ik dus. Geboren en getogen in het zonnige Zuiden en het glasatelier is  gevestigd in Roermond. Vrij recent ben ik mijn droom achternagegaan en dat is het opzetten van een creatieve plek, waar ik grotere glas-in-lood projecten kan uitvoeren en waar andere glas-in-lood liefhebbers kennis kunnen maken met dit mooie ambacht. De studio dient als een plek voor ieders creatieve uiting. Iets wat we naar mijn mening allemaal nodig hebben, naast ons drukke bestaan. 

Glasatelier Claire

In 2021 startte ik met avondcursussen glas-in-lood. Ik vond het kleurenspel van zonnestralen op glaswerk altijd al betoverend, zo ook in het huis waarin ik opgroeide.

Toen we klaar waren met de eerste avondcursus wist ik het, ik moet hier meer over te weten komen. Mijn voormalig stadsappartement werd omgetoverd tot een atelierruimte en ik ging in dienst bij een erg leerzaam glazeniersbedrijf.

Ondertussen maakte ik thuis voor familie en vrienden diverse glas-in-lood ramen en al gauw groeide de vraag naar mijn werk. Het leek me daarom tijd om mijn woonkamer-atelier in te ruilen. Mijn nieuwe atelier is gelegen op Weerstand, het voormalig Phillips terrein in Roermond. Hier heb ik alle ruimte om zowel restauratieprojecten als nieuwe ontwerpen uit te voeren. 

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden? Dan ben je natuurlijk van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. 

(Let wel op: het atelier is alleen op afspraak open dus stuur van te voren even een berichtje)

 

 

 Wil je zelf ook graag eens met glas werken? Klik dan op het kopje 'WORKSHOPS' en kijk of er een leuke workshop voor je bij zit. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.